Ζούκερμπεργκ: Αγνώριστο θα γίνει το Facebook!

Να βάλει τέλος στην διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω του Facebook επιχειρεί ο ιδρυτής, Μάρκ Ζούκερμπεργκ, όπως γνωστοποίησε μάλιστα και στο προσωπικό του προφίλ. Είναι γεγονός πως το φαινόμενο παραπλανητικών ειδήσεων και ανακριβιών μέσω της κορυφαίας πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης αυξάνεται αν και ο ίδιος ο Ζούκερμπεργκ διαβεβαιώνει πως για την ώρα είναι πολύ μικρό το ποσοστό, μόλις 1%.
Η εν λόγω ανάρτηση πάντως έρχεται λίγο μετά το πέρας των αμερικάνικων εκλογών και την έντονη παραφιλολογία για την πληροφόρηση της κοινής γνώμης με τον νεαρό κροίσο να σημειώνει ότι είναι απίθανο τα εν λόγω «hoaxes» να επηρέασαν την εκλογική διαδικασία και την προτίμηση των ψηφοφόρων.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτηση στο προφίλ του στο Facebook ο Ζούκερμπεργκ δήλωσε πως ευελπιστεί «σύντομα» να είναι σε θέση να ανακοινώσει τα μέτρα που θα ληφθούν, προκειμένου να σταματήσει η ανάρτηση ειδήσεων που δεν αντιπροσωπεύουν την αλήθεια. Πρόσθεσε, επίσης, ότι το 99% των ειδήσεων που αναρτώνται στην ιστοσελίδα «είναι αυθεντικές».

«Αυτό είναι ένα πεδίο που πιστέυω ότι πρέπει να προχωρήσουμε με ιδιαίτερη προσοχή βέβαια, καθώς το να αναγνωρίσεις την αλήθεια είναι αρκετά περίπλοκο», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων. Συνέχισε, λέγοντας ότι «δεν θέλουμε αναληθείς ειδήσεις στο Facebook. Στόχος μας είναι να παρουσιάζουμε στους ανθρώπους περιεχόμενο που βρίσκουν ότι είναι ουσιαστικό και οι άνθρωποι θέλουν να διαβάζουν ακριβείς ειδήσεις».

«Έχουμε ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες που θα επιτρέπουν στην κοινότητά μας να επισημαίνει τις φάρσες και τις ψευδείς ειδήσεις και θα συνεχίσουμε να κάνουμε περισσότερα. Έχουμε κάνει πρόοδο και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ώστε να βελτιωθεί περαιτέρω η διαδικασία».